Multitouch för industrin

Foto: Kontron Omniview är en renodlad bildskärm utan inbyggd dator. En viktig användning väntas bli i flerskärmssystem. Foto: Kontron Omniview är en renodlad bildskärm utan inbyggd dator. En viktig användning väntas bli i flerskärmssystem.

Kontron har visat en serie bildskärmar för industrin med multitouchteknik. Serien, som kallas Omniview, innehåller renodlade bildskärmar, utan inbyggd PC. En tanke med den nya serien är att man ska kunna använda dem för att bygga ett flerskärmssystem kopplat till en gemensam dator.


Omniview har bredbildsformatet 16:9, fonten håller täthetsklass ip 65 och skärmarna kan arbeta i temperaturer mellan 0 och +50 °C. De kan användas ihop med alla typer av industri-PC, men intentionen från Kontron är förstås att de ska anslutas till Kontrons egna datorer, kanske framförallt panel-PC:n Omniclient. Skärmarna kan placeras upp till 30 meter från datorn.Omniview finns i storlekarna 15,6; 18,5 och 21,5 tum. De kan panelmonteras eller stå för sig själva. De är försedda med flera anslutningar: USB, DVI-i, Display Port och VGA. Spänningsmatningen är 24 V likspänning.

Dag Toijer E-mail:dag.toijer@vtf.se
Publicerad 2014-05-16 09:34:28