Extremt kompakt automationscell

Bors Standardmaskin Modell E60. Bors Automation & Tool skulle tillsammans med Pema Metall visa upp den extremt kompakta automationscellen för hantering av rör. Bors Standardmaskin Modell E60. Bors Automation & Tool skulle tillsammans med Pema Metall visa upp den extremt kompakta automationscellen för hantering av rör.

Under årets mässa Elmia Automation ville Bors Automation & Tool tillsammans med Pema Metall visa upp sin extremt kompakta automationscell för hantering av rör, Bors Standardmaskin Modell E60. Syftet var att visa vilka möjligheter som finns när det gäller automation för trånga utrymmen. På en liten yta kan man tillsammans med en snabb och smidig robot bygga upp en effektiv cell. Vinsten blir att cykeltiden kan minimeras avsevärt.
I processflödet arbetar en robot (här en Yaskawa GP7) som hämtar rör från ett magasin och formar änden i E60 alternativt kontrollerar diametrarna för att sen plugga röret i en enhet från Quick-Set för renhetskrav.


På Elmia skulle även olika lösningar på rullformning, radialnitning, vibrationsmatare och trappstegsmatare visas i montern.
Bors har varit verksamt i drygt 60 år i branschen och har idag stor erfarenhet av att producera verktyg och maskiner för bearbetning av rör, tråd och profiler.
Initialt specialiserade sig Bors mest på olika verktyg men med tiden insåg företaget att det finns ett stort behov av komplexa maskiner och helautomatiserade flöden med helhetslösningar. En stor del av produktionen går till fordonsindustri och möbelindustri där Bors idag hjälper till att tillverka specialmaskiner och automationslinjer för framtagning av lyftbord, stolar och motorinredning.

Bors Automation & Tool

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-08-06 07:52:06