Gripdonet ger roboten ett lyft

 Varje gram i en robotapplikation betyder mycket för att öka last och, eller cykeltider. Därför har smc utvecklat en serie parallellgripdon JMHZ2, som hanterar högre last än jämförbara gripdon av motsvarande storlek. Gripdonet har försetts med en kulstyrning som kombinerar precision med hög lastupptagning. Detta gör att konstruktören kan välja ett mindre gripdon än tidigare men ändå behålla förmågan till momentupptagning i gripdonets fingrar, som är integrerade med styrningen.

JMHZ2finns i fyra storlekar; 8, 12, 16, och 20 mm cylinderdiameter. Alla storlekar kan förses med givare och har flera alternativa montagemöjligheter. Fingrarna kan erhållas med olika fästalternativ. JMHZ2 är smc:s senaste tillskott i gripdonsutbudet och uppvisar flera bra egenskaper som hög precision; repeterbarhet +0,01 mm, den är kompakt, med låg vikt, ned till 31 g (jmhz2 8) och har en hög momentupptagning som klarar långa gripavstånd.

– I robotapplikationer, med krav på både styrka och låg vikt, är JMHZ2 ett mycket intressant val med sin kompakta konstruktion och fina styrning.” säger Klas Axelson, produktchef på SMC.

SMC Automation 

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-07-16 13:03:54