L

Hannovermässan är öppnad

På Hannovermässans första dag får statsminister Stefan Löfven och förbundskansler Angela Merkel en rundvandring i den Smarta Fabriken. Här har de kommit fram till monteringsstationen med den samarbetande roboten Yumi. Foto: Dagmar Zitkova På Hannovermässans första dag får statsminister Stefan Löfven och förbundskansler Angela Merkel en rundvandring i den Smarta Fabriken. Här har de kommit fram till monteringsstationen med den samarbetande roboten Yumi. Foto: Dagmar Zitkova

När Hannovermässan slog upp portarna för en timme sedan, gjorde Sveriges statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel en rundvandring i den Smarta Fabriken, en stor monter mitt i den svenska partnerlandspaviljongen. Där ställde man bland annat ut en demonstration av vad framtidens fabrik kommer att handla om. En digitaliserad anläggning med många stationer. Både statsministern och förbundskanslern såg intresserade och imponerade ut.

Hannovermässan är en av världens största industrimässor och arrangeras varje år. 2019 är Sverige partnerland till mässan, vilket innebär ett perfekt tillfälle för svenska företag att visa upp sig för den internationella industrivärlden och potentiella affärspartners. Årets mässa pågår 1 - 5 april.

 

Dagmar Zitkova E-mail:
Publicerad 2019-04-01 08:30:00