L

Rekordorder för AH Automation

När tidningen Automation senast hälsade på hos ah Automation, var arbetet med en kundorder i full gång. Foto: Dagmar Zitkova När tidningen Automation senast hälsade på hos ah Automation, var arbetet med en kundorder i full gång. Foto: Dagmar Zitkova

AH Automation har nyligen vunnit den största ordern i sin historia, berättar företaget för tidningen Automation. Ordervärdet är på flera tiotals miljoner och utgör ungefär en fjärdedel av bolagets omsättning på årsbasis.

God orderingång

– Vi har haft mycket god orderingång generellt de senaste tre månaderna, det är mycket positivt, säger marknadschefen Stefan Berntsson.

Projektet bakom rekordaffären kommer att genomföras tillsammans med en svensk kund inom området ”automotive” och innebär ett helhetsåtagande för en ny produktionslina för kundens montering av drivlinjedetaljer.

– Vi är väldigt glada för affären och tacksamma för förtroendet. Genom detta samarbete säkerställer vi en bra grundbeläggning under ett drygt år som projektet kommer att pågå, säger företagets vd Peter Lundin.

Men inte bara denna stororder fyller på orderstocken.

Aktivt arbete

– Vi är alltid aktiva ute på marknaden, med event, mässor och kundbesök och har dessutom en rad stora kunder som anlitar våra tjänster regelbundet. 

– Ibland ”klumpar det ihop sig” med ordrar, som den senaste tremånadersperioden. Men det är bara positivt, konstaterar Stefan Berntsson som även konstaterar att man tyvärr av sekretess skäl inte kan offentliggöra vilken kund det är.

– Vi kommer att kunna hantera produktionen med befintlig personal och god planering. Dessutom har vi förstärkt på konstruktionssidan med externa konsulter under våren.

Automation E-mail:
Publicerad 2019-03-29 14:32:11

Aktuellt nummer