Ny mjukvara från Festo gör idrifttagning snabbare

Parametrering, programmering och underhåll i ett och samma mjukvarupaket från Festo. Festo Automation Suite centraliserar, förenklar och snabbar på många uppgifter. Foto: Festo Parametrering, programmering och underhåll i ett och samma mjukvarupaket från Festo. Festo Automation Suite centraliserar, förenklar och snabbar på många uppgifter. Foto: Festo

 Festo lanserar en ny, pc-baserad mjukvara, Festo Automation Suite. Den är kostnadsfri samtidigt som den är en viktig del i Festos hela filosofi om fullständig anslutning vilket betyder möjligheten att ansluta ett arbetsstycke helt till molnet. Från dess mekaniska sammankopplingar och elektriska gränssnitt, till idrifttagning och programmering av styrsystemet.  Det utgör den huvudsakliga mjukvaran för Festo Automation Platform, som Festo erbjuder till automatiseringsmarknaden.

Tre funktioner

Tre funktioner – en mjukvara. Festo Automation Suite kombinerar parametrering, programmering och underhåll av elektriska komponenter i ett och samma program. Hela drivpaketet, från det mekaniska systemet till styrsystemet, kan tas i drift med hjälp av några få intuitiva steg. Parametreringen av servodrivstegen och integrationen i styrsystemets program går därmed mycket fort, understryker Festo. Detta underlättar samtliga maskintillverkares och automatiseringsingenjörers arbete när det gäller att ansluta den mekaniska och elektriska tekniken samt styrsystemets programnivåer och deras gränssnitt med hårdvaran och mjukvaran. 

Basfunktionerna för samtliga Festo-komponenter är integrerade redan på förhand. För anpassning av mjukvaran kan plug-in-program eller tillägg installeras direkt via programmet. Uppgifter med enhetsbeskrivningar, manualer och applikationsbeskrivningar laddas ned från mjukvaran utan att webbläsaren behöver öppnas varje gång. Det överordnade styrkonceptet möjliggör problemfri idrifttagning av olika enheter. Dessa enheter läggs till för produkten och ansluts till varandra med hjälp av dra och släpp.Mjukvaran integrerar automatiskt alla drivmoduler som krävs i användarprogrammet och räknar ut alla viktiga parametrar i bakgrunden.

Festo

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-06-19 07:58:03