Siemens släpper en ny version av Solid Edge

 Foto: Siemens Foto: Siemens

Siemens släpper en ny version av Solid Edge. Nu har lösningen kompletteras med Augmented Reality för att förbättra visualiseringen av den design man arbetar med och underlätta samarbete. Den senaste versionen av programvaran innehåller förbättringar som gör det möjligt för små och medelstora industriföretag att skynda på produktutvecklingen och tillverkningsprocesserna, förklarar Siemens. Genom nya funktioner som augmented reality, expanderade valideringsverktyg, modellbaserad definition och 2D Nesting, kan Solid Edge 2020 förbättra samarbete och fullt ut digitalisera design av tillverkningsprocessen.  

– De senaste förbättringarna i Solid Edge kan hjälpa små och medelstora tillverkare att digitalisera hela sin produktutvecklingsprocess, från början till slut, säger John Miller, Vice President, Mainstream Engineering vid Siemens Digital Industries Software.  

Solid Edge 2020 gör det möjligt för användarna att visualisera designidéer på nya sätt, något som möjliggör ett förbättrat samarbete internt, men även med leverantörer och kunder under designprocessen, uppger Siemens. Valideringsverktyg har integrerats för att utföra rörelse- och vibrationssimulering, så kunden kan hoppa över framtagandet av prototyper. – Möjligheten att dela design med hjälp av AR och VR i Solid Edge 2020 kan förändra hur vi gör nästan allt och hjälper oss att designa bättre, samtidigt som vi kommunicerar mer effektivt med våra kunder och ingenjörer, säger Stefan Islinger, Information Management, IM-CAD-support, Krones AG.Den nya funktionen med modellbaserad definition gör att kunderna helt och hållet kan definiera delar, montering och tillverkningsinstruktioner digitalt från sin 3D-modell. 2D Nesting-funktioner har också lagts till för att optimera skärmönster, minska avfall och kostnader och accelerera tillverkningsprocesserna. Solid Edge 2020 levererar också en mängd CAD-förbättringar, till exempel ny plåtkapacitet, 3-10x snabbare stor montering, nya dataöverföringsverktyg och andra förbättringar i olika delar av produktportföljen. 

– Det nya erbjudandet om modellbaserad definition för Solid Edge 2020 är precis vad vi behöver", säger Daniel Froehlich, PLM Business Manager, standardiseringsavdelningen på Eagle Burgmann. Det kommer inte bara att hjälpa oss att minska pappaersanvändandet, det är ett stort steg mot att flytta till en helt digital miljö. Genom att använda vår digitala modell för att skapa PDF-filer i 3D, kan vi dela vår design utan att behöva skapa extra ritningar.

Siemens

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-06-18 07:30:25

Basic information about Automation Magazine